Om Förklädet.se

När barnen var små sydde jag nästan alla deras kläder. Och mina också. Jag har sytt några brudklänningar åt väninnor som gift sig. Och jag sydde en vit smoking åt min man när han fyllde 40 (det var ett tag sedan…).

Under ett 20-tal år blev det inte så mycket sytt. Men efter 45 års yrkesarbete som beteendevetare fick jag äntligen tid och möjlighet att ta upp sömnadsintresset igen.

Till en början var det bara förkläden som gällde. Enkel, gedigen sömnad. En enda modell, men i olika storlekar, såväl till barn som vuxna. Skapandet består numera i att göra vackra, personliga förkläden av gamla fina textilier (inte att knåpa med kragar, manschetter och krångliga mönsterkonstruktioner).

De senaste två åren har jag ägnat mig åt produktutveckling (!), och syr numera även kassar, mobiltelefonväskor, grytvantar och stickväskor, fortfarande bara i åkerbrukade tyger. Välkommen att botanisera i utbudet!